Thursday, January 4, 2007

Dag 6: Yosemite NP naar Death valley

Afgelegde afstand: 581 kilometers.

Omdat we gisterenavond niets hadden gegeten werden we met grote honger wakker. Dus het eerste wat we deden was een stevig Amerikaans ontbijt nuttigen. Hiervoor reden we eerst al een stukje richting Yosemite tot in buck meadow. Toen we hier gisteren kwamen tanken had ik al gezien dat ze hier serieuze porties ontbijt serveerden. Net wat we nodig hadden. Jonathan bestelde pancakes en spek met eieren en ik bestelde eieren met ham en toast.

Met dit ontbijt achter de kiezen konden we ertegen voor de rest van de dag. Het eerste wat op het programma stond was een tocht door yosemite park over de tioga pass. 10000 feet boven zeeniveau. Onderweg kwamen we weer een aantal ongelooflijk mooie plaatsen tegen. Meren, rotsen, bergen, eeuwige sneeuw,....



Nadat we Yosemite achter ons hadden gelaten reden we door naar Mono Lake. Een Zoutmeer met twee eilanden erin. Weerom prachtige natuur en enorm veel foto’s getrokken natuurlijk.




Vervolgens zetten we onze tocht verder naar Bodie. Een verlaten goudmijnersstadje. Het leek alsof we 100 jaar terug in de tijd stapten. Allemaal houten huisjes, oude autowrakken. In het winkeltje zag je nog conserven van in de jaren dertig. In de bank was de kluis nog te zien. Dit was een leuk uitstapje, zeker de ommetoer waard.





Na dit verlaten stadje stond enkel nog de rit naar Death Valley op het programma. Eerst moesten we terug langs Mono Lake en dan nog ongeveer 400 kilometer naar Furnace creek ranch in het midden van Death Valley.


Na een kleine verkenningstocht langs het tennisterrein en het zwembad zijn we een pastatje gaan eten in een van de restaurantjes.

No comments: