Wednesday, January 3, 2007

Dag 20: Monument Valley en Page

Afgelegde afstand: 241 kilometers.

Vanmorgen toen we opstonden regende het weeral. Gelukkig was het maar even en niet veel, maar het was toch weer bewolkt.
Onze eerste stopplaats vandaag was Monument Valley, een vlakke vallei met een paar uitstekende rotsen in een rare vorm.

Elk van die rotsen heeft een naam die zo een beetje hoort bij zijn uitzicht. Zijn zijn er the three sisters, de totempaal, de olifant,... Deze vallei is geen deel van de nationale parken van Amerika, maar wordt door de Navajo beheerd. Daarom moet je dus inkom betalen, ziet het visitor center er niet zo goed uit en is de weg niet goed onderhouden. Maar met onze 2x2 was dat natuurlijk geen probleem. Bij elke stopplaats onderweg stonden er ook kraampje waarin de Navajo’s hun eigengemaakte juwelen verkochten. Hebben deze mensen echt niets beters te doen? Op sommige plaatsen stonden hele gezinnen aan het kraampje, papa, mama en kindjes, allemaal te wachten tot een van de toeristen veel te veel zou betalen voor een van hun halskettinkjes.





De natuur in monument vallei viel een een beetje tegen, omdat het bewolkt was en omdat het nogal druk was. Iedereen moest dezelfde weg volgen stopte op de dezelfde plaatsen en liep mekaar in de weg tijdens het foto’s maken. We hielden het hier dus maar voor bekeken en reden verder naar Page. Onderweg zijn we nog gestopt voor naft en een hamburgertje in Burger King in Kayenta, weer zo een typisch amerikaans stadje waar je nooit van je leven zou willen wonen.
Tijdens onze tocht verder naar Page zagen we onderweg weer een onweer, met veel bliksem, de weg die overstroomde.
Nadat we ons in Page weer in Motel 8 geinstalleerd hadden trokken we terug naar de stad om de tocht naar antilope canyon vast te leggen voor morgen. Onderweg kwamen we de 14 kerken van Page tegen. Alle 14 naast elkaar gelegen langs dezelfde straat. Ze moeten hier toch ongelooflijk katholiek zijn om een beetje volk in al die kerken te krijgen. Bij de antelope canyon tours vertelde de madam ons dat we er zeker op moesten letten dat onze klok juist stond, zodat we morgen niet te laat zouden zijn. We zijn nu Arizona, dus moesten we onze klok een uur terugdraaien.
Met dit gewonnen uur hadden we nog tijd genoeg om naar Horse shoe bend te gaan kijken. Dit is een gooseneck in de Colorade, net buiten Page. Het zicht was echt ongelooflijk mooi. De rivier was echt blauw groen deze keer, niet bruin rood zoals de andere keren. De zon ging net onder, dus de hemel had ook prachtige kleuren. Jonathan heeft zich weer enorm kunnen uitleven. Na de iets tegenvallende monument vallei van vanochtend was dit wel een opluchting.


Na nog een bezoekje aan de wall mart en een lekker mexicaans diner zijn we nu terug in ons motel. Klaar om in bedje te kruipen.

No comments: