Thursday, January 4, 2007

Dag 2: San Francisco

Afgelegde afstand: 0 kilometer.

Redelijk vroeg opgestaan vandaag zodat we om half negen konden vertrekken. Eerst naar de starbucks een koffie en een croissant gaan halen als ontbijt. Daarna hebben we wat rondgekuierd op Union street en hebben we de liften genomen in het St Francis hotel: dit gaf een ongelofelijk ver zicht over de stad vanop de 32e verdieping! Daarna op het gemak Prof. Jan Delcour gaan oppikken aan het Renaissance Hotel.

Dan zijn we via China town goed doorgestapt naar Lombard street. Dit is een enorm steile straat die helemaal naar boven slingert en bovenaan een mooi zicht op de stad oplevert.



Van daaruit naar de haven waar we eerst eens naar de bootjes zijn gaan zien. Daarna eerst een cidertje gaan drinken op Cannry en als middagmaal snel een hamburger gegeten. De rest van de middag hebben we wat rondgekuierd aan de dokken waar vanalles te zien en te doen is: een museum met allerlei oude automaten, straatanimatie, zeerobben, een supergroot cruiseship bewonderen, winkelstraatjes,…


Om half zes hebben we dan de boot naar Alcatraz genomen. Het eiland ligt eigenlijk helemaal niet ver van de haven: slechts enkele kilometer. Toon we aankwamen heeft een gids ons tot boven, naar de gevangenis begeleid met wat historische uitleg. Eenmaal in de gevangenis kregen we een koptelefoontje op, met een audio-tour. Deze bestond uit zeer boeiende uitleg van echte gevangenen en bewakers, en realistisch achtergrondgeluid. Zeer de moeite waard! De gevangenis zelf is zeer spektakulair om te zien! De cellen moeten verschrikkelijk geweest zijn, maar ja, dat waren de gevangenen zelf ook… Na de tour nog wat pogingen gedaan om wat nacht-foto’s te nemen, maar zonder statief is dat niet zo makkelijk.




Toen we terug waren in SF stond ons opnieuw een stevige wandeling te wachten waardoor we ‘s avonds allemaal uitgeput konden gaan slapen…

No comments: