Wednesday, January 3, 2007

Dag 24: Joshua Tree en rit naar LA

Afgelegde afstand: 257 kilometer

Vanmorgen toen ik wakker werd vroeg Jonathan welke dag het was vandaag. Oho, het is vandaag vrijdag de 13de dacht ik. Maar dat bedoelde hij niet. Het is vandaag 13 oktober, dus zijn we vandaag 8 jaar samen!!!!!
Nadat we in de plaatselijke supermarkt picknick hadden gekocht, zijn we verder gereden naar Joshua Tree national Park. Bij de eerste picknick plaats in het park hebben we ontbeten. Nu konden we beginnen aan de tocht door het park.

Joshua Tree is een woestijn met daarin speciale bomen, cactussen eigenlijk. Ze beginnen te groeien als een stam en dan vertakken ze in alle mogelijk richtingen. Ze staan doen heel het park op ongeveer gelijke afstand. Voor de rest zijn er in het park ook een hoop rotsen te zien. Deze hebben ook een rare vorm. Rond en opmekaar gestapeld, zo lijkt het toch.


In een ander deel van het park stonden een hoop andere cactussen. Donker bruin met lichtere uiteinden aan de vertakkingen.



Als laatste stopplaats zijn we nog naar een oase in het park geweest. Raar om palmbomen en andere loofbomen midden in de woestijn te zien groeien.


Na deze oase was het hoogtijd om naar Los angeles te vertrekken want we hadden nog een rit van 3 uur voor de boeg. En nu tomtommeke nog steeds niet werkt moesten we zelf goed op de weg en de kaart letten. Net voorbij Palms Springs dachten we dat we weer recht naar het slechte weer aan het rijden waren, maar het bleek rook te zijn van een bosbrand.
Alles verliep verder goed tot we in de buurt van LA kwamen. File!! In totaal hebben we er 4 uur over gedaan, dus uiteindelijk viel het nog wel mee. We zijn ook maar 1 keer verkeerd gereden. De iconologie valt heel goed mee, we kunnen gelukkig onze auto hier parkeren.
Voor het avondeten zijn we naar een restaurantje vlak tegenover het motel geweest. Degelijk eten voor een degelijke prijs. Geen frieten en hamburger, maar kip, vis en sla. De LAPD kwam er ook eten, dus het kan er zeker niet slecht zijn.

Ons motel ligt blijkraar midden in het rock district van LA. Met overal gitaarwinkels. We zijn nog even binnengeweest in een galerij waar ze foto’s van allerlei Rock artiesten haden hangen. Waaronder natuurlijk Bruce....

No comments: