Thursday, January 4, 2007

Dag 14 : Capitol reef en rit naar Moab

Afgelegde afstand: 410 kilometers.

Vanmorgen ben ik om 7 uur wakker geworden van de donder. De ramen kletterden er zelfs een beetje van. Dat beloofde niet veel goeds voor het weer van vandaag. Om 8 uur zijn we opgestaan. Het was intussen gestopt met regenen, maar het was nog bewolkt. Nadat we nog even onze mail gecheckt hadden en vervolgens uitgecheckt uit het motel zijn we vertrokken naar Capitol Reef.

Het eerste van het park dat we zagen langs de weg was Twin Rocks en Chimney rock. De woorden zeggen het zelf al. Het eerste waren twee identieke rotsen naast elkaar en het andere een hoge rots die lijkt op een schouw.

Onze volgende stopplaats was Goosenecks. Na een korte rit over een onverharde weg en een korte wandeling kwamen we op een plaats met een prachtig uitzicht over een meanderende rivier. Een diepe kloof met veel verschillende kleuren in de vorm van een eendennek. Op papier klinkt het misschien een beetje raar, maar het was echt een van de mooiste uitzichten die we hier al gezien hebben.



Terug in onze auto aten we eerst ons ontbijt, bokes met choco. En dan gingen we verder naar de rest van het park. Eerst passeerden we nog een rots in de vorm van een kasteel, de castle.


Na een kort bezoekje aan het visitor center waar eigenlijk niks te rapen viel zijn we de scenic drive door capitol reef begonnen. Deze 20 mijl road leidt langs alle mooie uitzichten van het park. We besloten om eerst naar volledig achteraan te rijden omdat het toch een doodlopende straat was en dan van achteren naar voor alles te bekijken. Onderweg zijn we wel even gestopt omdat we een bighorn sheep tegenkwamen, die na vijf minuutjes wel heel dicht bij ons kwam. Wat een prachtig dier!


Helemaal op het einde hebben we eerste een wandeling gedaan naar de pioneers register en naar de tanks. Pioneers register is een rots waar lang geleden einde 1800 en begin 1900 iedereen die door de kloof passeerde zijn naam neerschreef. Er stonden verschillende duidelijk leesbare namen met data van 1883 en zo. Een leuk stukje geschiedenis.


Een beetje verder bereikten we na een korte klim de tanks. Dit zijn kleine ronde meertjes in de rotsen waar water in blijft staan. Er leefden hele kleine kikkertjes in de meertjes. Ze waren niet groter dan de nagel van je duim.

Terug bij de auto zijn we dan de rest van de scenic drive begonnen. Het eerst stuk was onverhard en ook het mooiste. Jonathan heeft dit hele stuk door het dakraam van de auto gestaan met zijn fototoestel in de aanslag. Onze tegenliggers lachten zich te pletter.



Na de scenic drive zijn we nog gestopt op een plaats waar de ancient people tekeningen hadden gemaakt op de rotsen. Petrogliefen. Weer een leuk stukje geschiedenis.

Nu hadden we alle hoogtepunten zowat gezien en kon onze tocht naar moab beginnen. Net buiten het park was er een accident gebeurd met een moto. De ambulance vertrok net toen wij daartoe kwamen. Zijn moto zag er niet zo goed uit, hopelijk was het met de bestuurder niet te erg.

Omdat ons Tomtommeke geen zin had om satellieten te vinden, moesten we ons behelpen met onze kaarten en je kan het al raden. Bij de eerste afslag reden we verkeerd. Na 30 mijl hadden we het eindelijk door. Het heeft 30 mijl geduurd omdat de wegen hier zo eentonig zijn, je komt gedurende 30 mijl geen enkele afslag of bordje tegen, dus het duurt even voor je door hebt dat je verkeerd zit. Hiermee zijn we bijna een uur verloren, maar het goede nieuws is wel dat we mount Ellen gezien hebben. Een prachtige berg....

Op dit kleine omweggetje na verliep de verdere weg naar Moab zoals het hoort. Rond 5 uur zijn we toegekomen. Na een korte zoektocht naar een motel zijn we terug in Motel 6 aangeland. Met internet, zwembad, brubbelbad en een wasmachine. Nadat we ons buikje hadden volgegeten bij Denny’s, ben ik dan ook meteen in de was gevlogen. Jaja, dat moet ook gebeuren. Nu hangen al onze sokken en onderbroeken verspreid door de kamer te drogen en gaan wij slapen want morgen staat er weer veel op het programma.

No comments: