Wednesday, January 3, 2007

Dag 26: Universal Studios

Afgelegde afstand: 16 km

Vanochtend niet te laat opgestaan om vroeg naar Universal studios te kunnen vertrekken. Het is weekend dus vermoedelijk is dat daar redelijk druk. US was slechts tien minuutjes rijden van waar we logeerden, en zonder verkeerd te rijden waren we er dus al heel vroeg. Toen we aan de kassa kwamen wou Jonathan met zijn visa betalen, maar hij vond die niet meer terug. Lichte paniek dus. Nog alles eens nagekeken, en hij was spoorloos. Ofwel hadden we de kaart gisteren achtergelaten in de winkel waar we Jonathan’s klak (pet) hadden gekocht, ofwel zijn we die op een andere manier kwijtgeraakt... Maar ja, zelfs al waren we die in de winkel vergeten, je weet nooit wat de vinder ermee doet. We zijn toen door het dorpje van US (vol met souvenirwinkels en restaurants gewandeld om te zien of we nergens een telefoonboek konden vinden om te proberen te bellen naar de winkel. Maar we vonden nergens een telefoonboek. Dan maar internet gezocht, maar ook dat is daar nergens te vinden... Dan toch eens geprobeerd te bellen naar cardstop, maar om vanuit US naar een buitenlands nummer te bellen heb je visa nodig... Dan maar naar de sherif van het park gegaan, maar die was helemaal niet behulpzaam. Haar telefoon was zogezegd alleen om binnen het park zelf te bellen... Ok, we hadden nu nog twee opties: ofwel terugrijden naar de winkel en zien of de kaart daar was ofwel gewoon het park bezoeken zoals gepland en daarna langs die winkel passeren... We kozen voor het laatste.
Met drie kwartier vertraging dan toch maar het park binnengegaan. (we hebben geen Front-of-line pas gekocht, en dat bleek ook helemaal niet nodig.)

We zijn onmiddellijk naar het lager gelegen deel van het park getrokken, waar het in de voormiddag iets rustiger is. De eerste attractie die we deden was de Mummy: een stevige roller-coaster, maar dan volledig in het donker, en met heel wat verschietachtige projecties van de Mummy... Heel erg leuk, want dat is net ietsje meer als de rollercoasters die wij bij ons hebben. Daarna zijn we onmiddellijk beginnen aan te schuiven voor een show waarin alle trucjes en snufjes (special effect) op een interactieve manier worden getoond, die in Hollywoodfilms worden gebruikt. Het eerste deel ging over Blue-Screen, het tweede over het geluid in de film, en het derde over voorwerpen die in de film worden gebruikt en hoe ze dat doen (robots, namaakbloed, ...). Leuk om dat eens te zien. Na de show zijn we beginnen aan te schuiven voor Backdraft: een hal waarin een show te zien is over een speciaal fenomeen bij branden, waarbij een brand in een kamer alle zuurstof heeft opgebruikt, maar toch nog een manier vindt om verschroeiend heet te worden en op den duur zelfs te ontploffen. Zeer spectaculair! Tenslotte zijn we nog naar een soort van Radja River gegaan, maar dan volledig in het thema van Jurasic Park. Die thema’s zorgen telkens voor iets extra’s. We zijn dan een all-you-can-eat pass gaan kopen, omdat je daar dan de ganse dag van kan eten, en omdat we er ene wilden delen (op zijn hollands dus...). Met de pas zijn we onmiddellijk een hamburger gaan halen.

Na de middag zijn we terug naar het hoger gelegen deel getrokken en het eerste wat we tegenkwamen was de begeleidde treinrit door de studio’s. Het is een rit van ongeveer veertig minuten. Eerst rijdt je tussen allerlei warenhuizen waar ze films aan het opnemen zijn, en als je chance hebt, zie je hier wat filmsterren rondlopen. Iets verderop rijdt je dan tussen heel wat filmdecors: het oude new-york, oud europa, ... Op een gegeven moment zijn we door de Wysteria Lane van Desperate Housewives gereden. Heel erg leuk op eens te zien. Onderweg zijn er ook nog heel wat interactieve dingen: mymmy-show, auto-show, Jaws-show, een metrostation waar er net een aardbeving plaatsvindt,... Allemaal indrukwekkend om te zien. Op een gegeven moment reden we ook door het decor van War of the worlds: een neergestorte boeing in een woonwijk: zelfs de rook komt er hier nog uit... Onderweg verder ook nog een overstroming van een mexicaans dorp meegemaakt. Ook zagen we een groot meer, met daarachter een reuzachtige blue-screen waar ze momenteel de laatste scènes van Pirates of the Caribean III aan het opnemen zijn.













Daarna hebben we vooral shows gedaan waar vooral het visuele belangrijk was: Terminator; een 4D-show over de Terminator. Dit is weer typisch Amerikaans aangepakt: eerst een voor-show, dan de zaal in waar een deel van de voorstelling met echte acteurs gebeurt (die midden de film ineens uit het scherm komen, met moto en al...) en een gigantisch 3-D scherm. De vierde dimensie is lucht en water dat uit de zetels voor, naast en onder je spuiten om je te doen verschieten. De Animal Show was een show waarin de getrainde dieren centraal stonden. Het zijn de dieren die effectief ook meegedaan hebben in de verschillende films, en tijdens deze grappige show lieten ze wat van hun kunstjes zien. Waterworld is gebaseerd op de gelijknamige film. De drie tribunes bevatten een dry en een wet zone. Echte acteurs zorgen eerst voor heel wat grappige animatie waarbij heel wat mensen natgespoten worden! Daarna begint de echte show waarin vooral de stuntmannen hun kunsten mogen laten zien op boten, waterscooters, van daken springen,... Heel erg indrukwekkend! Daarna hebben we ook nog de 4-D voorstelling van Shrek gezien. Dit is eigenlijk de kinderversie van de Terminatorshow, maar best wel leuk, De Blues Brothers hebben we onderweg ook nog meegepikt: dit is een minimusical die je onderweg in het park kan zien.













Na deze vermoeiende dag zijn we teruggereden naar het hotel, maar eerst zijn we nog langs de GAP-winkel gepasseerd, waar ik de dag voordien mijn klak heb gekocht met mijn visakaart. En inderdaad, de visakaart lag hier nog. Oef!

Terug op het hotel hebben we de valiezen al klaargemaakt, en de auto al ingeladen, want morgenochtend moeten we om 5 uur vertrekken naar de Luchthaven.

No comments: