Thursday, January 4, 2007

Dag 4: San Francisco naar Groveland

Afgelegde afstand: 269 kilometers.

Nadat we onze valies hadden ingeladen zijn we op zoek gegaan naar Budget Car waar we onze auto moesten ophalen. Jammer genoeg was de auto nog niet klaar toen we daartoe kwamen. We hadden hem blijkbaar pas vanaf ‘s middags gehuurd, dus moesten we terugkeren naar het hotel en nog een uurke ofzo wachten. We hebben dan nog maar onze mail gecheckt enzo.

Om 11.30u stonden we terug bij de Budget Car en toen was onze auto wel klaar. Het is een immens grote auto, een KIA, maar van buiten lijkt hij sterk op een Mercedes. Na een moeizame kennismaking met de automatic en vooral de remmen raakten we veilig terug bij het hotel om onze koffers in te laden. Het was intussen zo laat dat we onze trip naar Monterey moesten laten voor wat het was en meteen naar Yosemite vertrekken.

De eerste mijl had Jonathan nog wat last met de automatic, de tweede mijl had ik de kaart al fout gelezen (Tomtommeke laat het blijkbaar afweten), en de derde mijl staan we in de file, en na veertig mijl hebben we door hoe de handrem afgezet moet worden. Als de rest van onze tocht ook zo verloopt, dan hebben we een probleem.

Maar gelukkig verloopt alles na Bay bridge veel vlotter. Tomtommeke vindt uiteindelijk zijn satelieten, onze nieuwe frigobox zit vol ijs en drank en de automatic voelt alsof we nooit iets anders gehad hebben.

Het landschap verandert van stad in uitgestrekte velden en bossen. Met koeien en adelaars.

Vandaag rijden we niet helemaal door tot in Yosemite omdat we nog geen hotel hebben en in de trotter staat dat alles toch volzet zal zijn in het park. Dus we stoppen in Grooveland. Waar we inchecken in een groezelig motel. We betalen meer dan tachtig dollar om te overnachten in een aftandse caravan. Maar ja dit is Amerika.

Na een deugddoende hamburger voor Jonathan en een Caesar salad voor Ellen in de Iron door Saloon zijn we op ons gemak in onze caravan.

Vandaag kruipen we er vroeg in want we willen morgen om 8.30u voor de deur van het Visitor Center van Yosemite Park staan en we moeten nog een uur rijden voor we er zijn.

No comments: