Wednesday, January 3, 2007

Dag 25: Hollywood

Afgelegde afstand: 0 km.

Vandaag stond de verkenning van Hollywood op het menu. Maar eerst hebben we uitgeslapen, wat deugd gedaan heeft! Tegen een uur of tien waren we klaar voor onze tocht. Eerst hebben we een lang stuk van de Sunset Boulevard afgelopen. Dit is duidelijk een ‘artsy’ straat: heel wat winkels hebben te maken met muziek, comicbooks, karate,... Naar het einde van de straat toe zijn we dan overgestoken naar Hollywood Boulevard. Om daar te geraken moesten we eerst een avenue door, en hier merk je onmiddellijk een andere sfeer: hier wonen rijke mensen in grote sjieke villa’s, met in elke tuin een bordje dat het domein beveiligd is door één of andere superbewakingsfirma.

Hollywood boulevard was de eerste kilometers een woonbuurt: heel wat (vermoedelijk) zeer dure appartementen. Regelmatig zagen we hier ook echte yard-sales: mensen die precies hun ganse hebben en houden verkopen... HB is ook volledig afgezet met enorm hoge palmbomen. Plots komen we aan het Hollywood dat wij “kennen”: ineens begint de Walk of fame’ met een standbeeld van vier gekende actrices. Vanaf hier is er aan weerskanten om de meter een ster van een artiest: film, tv, muziek, radio,... Vermoedelijk staat Bruce hier ook tussen, maar we hebben hem niet tegengekomen. Hier hebben we ergens ontbeten in een coffeeshop. Hier merk je ook dat sommigen echt denken/hopen dat ze ontdekt zullen worden. Voornamelijk vrouwen plaatsen al hun ‘troeven’ in de etalage...: dus zie je hier veel opgetutte madammekes met decolletés, spannende broekjes, rokjes, en overduidelijke stringskes. De mannen zijn daarentegen enorm alternatief gekleed: tot op het degoutant afschuwelijke af. In dit deel kom je alleen nog cafés, restaurants, souvenirshops en seksshops tegen. De seksshops zijn hier soms precies kledingsshops met zeer alternatieve kledij, maar als je wat beter kijkt, dan zie je duidelijk dat het niet alleen kledij is dat je hier kan kopen...













Op de terugweg, aan de overkant, kwamen we eigenlijk hetzelfde tegen, maar ook heel wat cinema’s. Hier en daar kom je ook winkelcentrums tegen. Vanuit één van die winkelcentrums kan je het enige echte Hollywood-sign zien! Beneden in dit complex was een grote hondenactie bezig: Pedigree heeft iets nieuw uitgevonden en dat moet natuurlijk op zijn amerikaans voorgesteld worden: met heel veel lawaai en enkele BA’s (bekende Amerikanen).
Iets verderop kwamen we een het Chinese Mann Theater: de bekendste cinema van de wereld: hier worden heel vaak wereldpremières gehouden. Voor het theater kan je de bekende betontegels met de hand- en voetafdrukken zien. Dit is echter veel slordiger gemaakt dan gedacht! De tegels staan kriskras door elkaar, en er zit totaal geen systeem in! Er zitten wel wat grappige tussen: zoals die van R2-D2 en C3PO! Omdat we tijd hadden hebben we tickets gekocht en zijn we naar de knappe film The Departed gaan zien. Goeie film met Leonardo Dicaprio (Brad Pitt volgens ellen...) en Matt Damon in de hoofdrollen. Na de film heb ik nog snel wat foto’s van de handafdrukken gemaakt. Ondertussen staat het op de straat ook vol met mensen die zich verkleed hebben in een gekend filmpersonage: rambo, die van Elm street, zorro, Yoda ... Ze gaan heel vaak op de foto staan met kinderen, en vragen dan aan de ouders een fooi omdat ze een foto hebben genomen. Schandalig om zo in ’t zak gezet te worden!
Daarna zijn we naar een italiaan gaan eten, en terug naar het motel gewandeld. We hebben nog snel alles uit de auto gehaald, zodat we konden sorteren wat we meenemen naar België en wat niet...

No comments: